5* SLUŽBY PRO KONTRAKTORY

Zasloužíte si víc

Představte si svět, ve kterém dostanete opravdu to, co si zasloužíte…

Jako IT odborník, kterých dnes jen v ČR chybí 20 tisíc, máte na trhu výjimečné postavení a výjimečnou cenu. Dopřejte si výhody a služby, které vám zpříjemní nejen váš profesní život. S CoolPeople si užijete všech výhod kontraktorského života, který vás bude bavit.

Chci vidět seznam výhod a benefitů Chci se přidat k CoolPeople

Proč CoolPeople?

Protože CoolPeople vám pomáhá vytěžit z pozice IT kontraktora maximum. V rámci svých pěti hvězdičkových služeb za vás vybojuje vámi nastavené podmínky, pohlídá úspěšný výsledek a garantuje domluvené finance. To vše s péčí jedné konkrétní osoby - Sourcing Manažera, která vám bude k dispozici po celou dobu spolupráce a zařídí za vás vše potřebné.

Pro naše kontraktory vyběháváme zajímavé a nadstandardně placené projekty u moderních a TOP klientů, upřednostňujeme projekty s novými technologiemi, s flexibilní pracovní dobou a v prostředí, které IT odborníky baví.

Váš průvodce spokojeným profesním životem.

 

Co spoluprací s CoolPeople získáte?

Víc peněz – přesně známe vaši aktuální tržní cenu, a tu od nás dostanete. S CoolPeople se nemusíte starat o dohadování těch nejlepších finančních podmínek s klienty. Volíme transparentnost a férovost, díky naší neustále aktualizované tabulce CoolPeople Benchmark budete vždycky vědět, kolik si za svou práci máte říct.
Víc smysluplných projektů – bojujeme za vás o ty nejzajímavější projekty, které mají vyšší přidanou hodnotu. Víme, že chcete práci, která je v souladu s osobními hodnotami.
Víc podporujícího prostředí – klienty, s nimiž spolupracujeme, si vybíráme, a trváme na tom, aby vaše pracovní prostředí odpovídalo vašim požadavkům. Žádný open-space, ale menší tým, flexibilní pracovní doba nebo snad 100 % home office? Vy určujete podmínky.
Víc nových technologií – upřednostňujeme klienty s projekty využívající nové technologie. Start-upy, projekty „na zelené louce“, ale i velké korporátní společnosti dnes umožňují IT kontraktorům osahat si technologické novinky v praxi.
Víc péče – od domlouvání pohovorů a „boje“ za požadované podmínky máte nás. Ve spojení budete pouze se svým Sourcing Managerem, který vám bude po celou dobu k dispozici a domluví za vás pohovory, vyřídí potřebnou administrativu a společně se Sales oddělením za vás zařídí vše potřebné.
Víc času – obcházet schůzky a účastnit se několika kol přijímacích pohovorů může být pro zaneprázdněného kontraktora ztráta času a energie. My za vás vyřídíme maximum tak, abyste osobně řešili jen to opravdu nezbytné.
Víc „byro-úlevy“ – protože pomoc ve formě elektronických podpisů, elektronického systému pro správu pracovních výkazů (CoolClub) nebo účetních školení šetří nejen váš čas, ale i nervy.
Víc flexibility – s námi si najdete přesně takový projekt, který bude odpovídat vašim aktuálním možnostem. Práce na fulltime nebo partime, onsite nebo home office? Jednoduše tak, jak vám to bude vyhovovat.
Víc jistoty – práce kontraktora s sebou logicky přináší riziko nestabilního cash-flow, u nás máte krytá záda kdykoliv to budete potřebovat,.díky možnosti tzv. Skont. Tedy možnosti výběru předčasné splatnosti vaší faktury. Na své peníze tak nemusíte čekat 3 měsíce, ale můžete je mít i do 3 dnů.
Víc pohody – protože jako dlouhodobý, stabilní a úspěšný tuzemský partner IT odborníků vám zajistíme stabilitu a minimalizaci rizik spojených s prací kontraktora.
Více možností! S CoolPeople dokážete využít nejen své technické znalosti a dovednosti, ale i své kontakty. Doporučte nám vhodné kandidáty na naše pozice a vyplatíme vám finanční odměnu.

Jak vypadá vaše ideální pracovní flow?

Finance bez starostí

CoolPeople zajistí vaši finanční stabilitu. S námi se nemusíte se starat o to, zda a kdy zákazník zaplatí. Toto riziko nechte na nás. My vám naopak nabízíme možnost zkrácení doby splatnosti faktur tak, jak ji aktuálně v daný měsíc budete potřebovat, a to až na 3 pracovní dny od vystavení faktury. Jednoduše a přehledně prostřednictvím elektronického systému CoolPeople Club.

CoolPeople ohlídá právní stránku věci, a pokud se cokoliv stane, má pro své klienty skrze případné škody pojištění v řádek desítek milionů korun.

Projekt na míru

Na www.cooljobs.cz najdete stovky otevřených pozic, kde si hned můžete vybrat projekt podle svých požadavků. Typický projekt trvá 6-9 měsíců a v mnoha případech je možné jej částečně nebo plně realizovat formou home office.

Máte možnost podílet se na projektech velkých tuzemských i mezinárodních korporací, které s jednotlivci jinak nespolupracují. CoolPeople vás jednoduše spojí.

 

Příběh CoolPeople

Od kontraktora pro kontraktory

Jako bývalý IT kontraktor cítil Milan Čálek potřebu zareagovat na to, že na trhu není žádný významný hráč, který by se orientoval čistě na propojení mezi IT odborníky a odpovídajícími projekty, na něž si by si mohl sáhnout i „malý freelancer“. Tak dlouho potkával kolegy s volnou IT kapacitou na straně jedné a klienty, jimž scházeli „garantovaní“ IT odborníci, na straně druhé, až se rozhodl takovou „IT společnost“ založit. „CoolPeople jsem založil v roce 2006, po více než roční zkušenosti kontraktora ve společnosti Vodafone (v té době Oskar). Zde jsem působil jako DWH/BI Consultant. Předtím jsem byl více než 10 let zaměstnaný v různých IT společnostech, kde jsem navrhoval a programoval zejména moduly ERP systémů v technologii Microsoft .NET a MS SQL. Byla to tehdy fajn práce, ale hodně jsem toho postrádal.“

Protože nápad přišel vhod oběma protistranám, společnost se navzdory všem, kteří Milana Čálka od jeho nápadu zrazovali („To nemá budoucnost, kdo nemá práci, může se přece obrátit na nějakou personálku!“), rychle rozvíjela. Nejen interně (z prvního zaměstnance se přes rodinné příslušníky postupně rozšířila na vlastní obchodnický tým, sourcing tým, back office, ale i vlastní call centrum), ale i kapacitně (z malé tabulky v Excelu s několika kontakty se postupně stala sta tisícová CRM databáze dostupných IT odborníků). A firma díky svému čistému přístupu rostla i napříč zeměmi. Ke třem českým pobočkám přibyla slovenská a rakouská. Z malé firmy založené v obývacím pokoji se tak stala společnost s respektovaným jménem a ročním miliardovým obratem.

„Princip je pořád stejný, od začátku jsem chtěl v první řadě myslet na IT odborníky. Tak, jak jsem si to při své poslední alokaci na projektu představoval,“ vypráví Milan Čálek. Sázka vymanit se z proudu personálních agentur a fokusovat se na kontraktory a jejich potřeby, se dlouhodobě vyplatila. „Vyrostli jsme a nejvíce lidí k nám přichází na základě reference, to mě těší nejvíc. Za těch 13 let jsme vlastně ani neměli čas se třeba opřít do marketingu (upřímně jsme to ani neuměli), čemuž se dnes sám divím. Ale tomu, kde jsme teď a kolik poptávek jsme v ASAPovém čase schopní pokrýt, vděčíme opravdu jen tomu, že děláme správnou věc pro všechny strany.

IT odborníkům nacházíme dobré pracovní příležitosti a pěti hvězdičkové služby k tomu, a klientům zase ověřené IT kapacity,“ komentuje situaci Milan Čálek. „Sám jsem si procesem kontraktora prošel a snažím se to, co mě štvalo, eliminovat, a naopak dostávat do hry věci, pro které se ajťákům vyplatí s námi spolupracovat. Aby věděli, že když se budou rozhodovat mezi několika nabídkami, že ta z CoolPeople jim k vydělaným penězům přináší i něco navíc.“

Milan Čálek
zakladatel CoolPeople

 

Obraty a počty zaměstnanců

Jak spolupráce s CoolPeople probíhá?

Aktuální nabídka pozic na projektech všech našich klientů je k dispozici na www.cooljobs.cz. Zaujala vás nějaká pozice? Stačí napsat email na zodpovědného Sourcing Managera nebo se zaregistrovat do našeho systému a vytvořit si profil. Na svém profilu máte možnost zadat automatický odběr pozic podle zadaných parametrů na váš email (např. všechny pozice Java v Praze apod.). Jakmile do našeho systému zadáme pozici odpovídající vašim parametrům, okamžitě ji dostanete na email. Odběr můžete kdykoliv zrušit.
Když nastoupíte na projekt, naše spolupráce zdaleka nekončí, naopak začíná. V rámci programu Contractor Care máte k dispozici svého „skauta“, Sourcing Managera, ten vám bude plně k dispozici po celou dobu spolupráce. Naším cílem je dlouhodobá spokojenost na všech stranách. Před koncem vaší alokace na projektu vám náš Sourcing Manager nabídne další možné projekty, na nichž můžete pokračovat.
Veškerá administrativa s CoolPeople probíhá v elektronické podobě. Objednávky podepisujeme pomocí elektronických podpisů DocuSign. Výkazy se zadávají do našeho systému CoolPeople Club, kam na konci každého měsíce pouze nahrajete podepsané výkazy od klienta a svou fakturu. Na CoolPeople Club máte k dispozici kompletní přehled spolupráce s CoolPeople, všechny nabídky, pohovory, objednávky a výkazy a jako bonus přidáváme i něco zajímavého ke čtení.

Odměna za doporučení

Doporučení kandidátů za odměnu (referral)


...je další možností, jak s námi spolupracovat. Jak? Pokud na www.cooljobs.cz najdete pozici, kam můžete někoho vhodného doporučit, stačí nám poslat jeho CV emailem kdy ověřím zda již nespolupracujeme.

Vámi doporučeného kandidáta zařadíme do našeho portfolia a pokud jej na danou (nebo jakoukoliv jinou) pozici umístíme, vyplatíme vám odměnu.

Co obnáší být kontraktorem?

Pokud jste zaměstnancem, nemusíte se starat o zdanění svých příjmů ani o odvody, vše za vás počítá a vykazuje váš zaměstnavatel. Jako kontraktor tedy máte administrativu navíc. Reálně však potřebujete pouze běžnou účetní, která na základě vašich podkladů vše spočítá a vykáže na příslušné instituce (nákladově v ceně do jednoho tisíce korun měsíčně). Jediná administrativa, kterou budete skutečně dělat navíc, je vykazování odpracovaných hodin a vystavení faktury.

Jen v České republice chybí 20.000 IT odborníků. Většina společností má IT odborníků trvalý nedostatek. Více než 2/3 zaměstnanců v IT zvažuje stát se kontraktorem, protože se tak jejich čistý příjem zvýší o řádově 50 %.


Kontraktor kontra zaměstnanec

Být kontraktorem má své výhody, ale i nevýhody. Počítejte s tím, že si musíte sami shánět zakázky, projekty zákazníků, na kterých budete působit a následně za ně fakturovat. Pracovat, shánět projekty, vyřizovat administrativu a hlídat, aby vám zákazníci zaplatili, patří mezi hlavní důvody, proč ještě velká část IT odborníků stále pracuje na pozici zaměstnance.

Být kontraktorem se však rozhodně vyplatí. Pokud máte spolehlivého partnera, který se za vás o všechno postará, nemáte se čeho bát. S CoolPeople máte jistotu, že si v roli IT kontrakora budete užívat jen ty výhody. To ostatní zařídíme za vás.

Nejtěžší je začít. Víte, kterou větu slýchají naši Sourcing Manažeři od nových kontraktorů nejčastěji? „Proč jsem tak nezačal pracovat mnohem dřív?” Vy máte jedinečné znalosti a cennou volnou IT kapacitu, my zase jedinečný systém postarat se o zbytek…. S námi získáte víc. Zasloužíte si to.

Kontaktujte nás!

 

Odesláním získáte přístup k nejobsáhlejší databázi aktivních IT projektů v ČR a SR, do kterých se můžete zapojit.

 

Máte dotazy? Napište nám na:

start@coolpeople.cz 

 



Informace o provozovateli: CoolPeople a.s., Na Strži 2102/61a, Praha, 140 00, IČ 29034400.
Firma je zapsaná v obchodním rejstříku vedeném u Městského soudu v Praze oddíl: B, vložka: 15949